Arta cafelei

Fiecare ceașcă de cafea are o poveste de spus. O poveste interesantă, care începe de la cultivarea și recoltarea cireşelor de cafea în foarte multe ţări din multe regiuni ale lumii. Din aceste țări cafeaua călătoreşte apoi pentru a duce mai departe povestea amestecării, prăjirii şi măcinării sale. Aceste procedee sunt rezultatul tradiţiilor meşteşugăreşti transmise din generaţie în generaţie, care au contribuit la naşterea unui adevărat cult al cafelei.
Însă oricât de adevărat este că în spatele fiecărei ceşti de cafea stă o poveste evocatoare şi fermecătoare, în spatele fiecărei ceşti de espresso stă mult mai mult! Espresso este cafeaua făcută „în mod expres pentru tine”, repede şi individual. Cel mai important avantaj al acestui proces extraordinar reiese din posibilitatea, unică pentru espresso, de a obţine o emulsie din uleiurile prezente în cafeaua măcinată.
Sensul literal al cuvântului „espresso” poate fi exprimat ca „făcut chiar atunci, pe loc”. Această metodă de preparare a cafelei a fost creată ca răspuns la ritmul lent al altor metode care avea drept rezultat pierderea de aromă a infuziei fierbinţi înainte de consum, astfel că a mărit viteza de trecere a apei prin doza de cafea măcinată cu ajutorul unei presiuni crescute. Este o băutură extraordinară, o bijuterie a ingineriei chimice şi fizice, aromată, cu un gust plin şi catifelat: este aromată deoarece emulsia creată de presiunea uleiurilor din cafea eliberează aroma care se dizolvă în apa fierbinte, încearcă să scape, dar este imediat captată de către cremă; este catifelată deoarece zahărul, proteinele şi grăsimile s-au emulsifiat împreună.
content-coffee

Cafeaua deparafinată

De ce le-am cerut maeștrilor noștri degustători să creeze un amestec de cafea „prietenos cu stomacul”? Avem întotdeauna mai mult de lucru, mai multe responsabilități, mai multe lucruri de făcut în viața noastră de zi cu zi: ritmul devine mai alert, iar nivelul de stres creste! Toate acestea, combinate cu o dieta necorespunzătoare, pot da naştere la probleme digestive! Remediul este modificarea dietei şi limitarea consumului de alimente și băuturi, care pot cauza aceste probleme. >>

Noul Fresh Pack

Noua tehnologie Fresh Pack cu valvă de blocare a aromei, spre deosebire de vidare, permite ambalarea cafelei proaspăt măcinate într-o atmosferă controlată. Acest proces îmbunătățește și dezvoltă minunatele note aromatice pe care le veți găsi neschimbate în ceașca dumneavoastră de cafea. Veți fi uimiţi! >>

Site-ul oficial al Procaffé S.p.A - © Toate drepturile rezervate - Număr TVA 00937660256